TOP 6 výhod vegetariánské stravy

Vegetariánská strava může našemu tělu poskytnout celou řadu zdravotních výhod. Podívejte se na některé z nich.

1. Snižování hmotnosti

Při vegetariánské stravě dodáváte tělu méně tuku a více vlákniny. Díky tomu se vám příznivě upravuje váha a vaše BMI.

2. Podpora lepšího trávení

V rostlinné stravě se nachází větší množství vlákniny, která má pozitivní vliv pro detoxikaci těla. To se dobře zbavuje nepotřebných zbytků. V živočišné stravě se vláknina nevyskytuje. Velké množství živočišné stravy navíc podporuje rozšiřování kolonií škodlivých bakterií ve střevech.

3. Podpora zdraví srdce

Vláknina podporuje redukci škodlivého cholesteolu. Navíc se ani žádný cholesterol v rostlinné stavě nevyskytuje. Díky nižší hladině cholesterolu dochází i k úpravě krevního tlaku a tím se eliminuje riziko vzniku srdečních chorob a mozkových příhod.

4. Nižší riziko výskytu rakoviny

U vegetariánů je nižší riziko obezity, která patří mezi rizikové faktory výskytu rakoviny. Rostlinné potraviny s vyšším obsahem vlákniny snižují riziko rakoviny trávicího traktu.

5. Menší toxicita těla

Živočišné produkty v sobě koncentrují více toxických látek, než produkty rostlinného charakteru. Maso může obsahovat více pesticidů, hormonů nebo antibiotik.

6. Zpomalení procesů stárnutí

Rostlinná strava poskytuje našemu tělu velké množství antioxidantů, které jsou velkými pomocníky v boji proti poškozování buněk, jež způsobují škodlivé volné radikály.

Kde ochutnat vegetariánskou kuchyni?

Kvalitní vegetariánská restaurace je třeba bistro Green Table. Tato vegetariánská restaurace praha nabízí svým hostům denně čerstvé pokrmy. Vegetariánská restuarace praha 1 je místem, kde můžete ochutnat moderní a udržitelnou gastronomii, která bere ohledy na přírodu a zároveň je zdravá a chutná. Tak neváhejte a ochutnejte pokrmy, které chutnají a zároveň jsou zdravé pro vaše tělo.